Marianne Baijens

Als klein meisje ging ik al met mijn vader tekenen en schilderen in het Brabantse Heeze. Oude boerderijen en bossen en mensen werden door ons beiden vereeuwigd. Ook mijn opa Louis Baijens senior schilderde en tekende het Brabantse landschap en het maken van portretten was ook voor hem een favoriet onderwerp. Mijn liefde voor schilderen maakte dat ik na de middelbare school de opleiding grafisch vormgeven volgde in Eindhoven, waar ik verschillende teken- en schildertechnieken leerde. Ook in mijn vrije tijd bleef het schilderen mij boeien. Ik verhuisde in 1984 naar de omgeving van Rotterdam. Na jaren veel te hebben gewerkt met potlood, inkt en aquarelverf, werk ik nu veel met acrylverf en olieverf. Dit heeft tot gevolg gehad dat ik op grotere formaten doeken ben gaan werken.

Door mijn grenzen te verleggen, geïnspireerd door mijn opleiding waar creativiteit een groot onderdeel is en me te verdiepen in andere materialen, verftechnieken, verfsoorten en stijlen veranderde ook mijn werk. Het heeft mijn voorkeur voor portretten schilderen versterkt, de keuze voor olieverf was nieuw. Op dit moment heeft deze verftechniek samen met acrylverf mijn voorkeur. Ik ben voornamelijk een realistische schilder. Schilder met liefde onderwerpen waar ik mijn hart en ziel in kan leggen. Dierbare plekken en momenten vastleggen op doek vind ik geweldig. Ik geniet van het proces ”om het doek te zien groeien”. Kunst betekent voor mij dat “het je moet raken en je een positief gevoel geeft”. Er met veel plezier naar kunnen kijken. Ik heb ontdekt dat het schilderen als een rode draad door mijn leven loopt! Met passie, emotie en liefde voor alles om mij heen iets “bijzonders in beeld” brengen.
Vanuit mijn eigen atelier laat ik me graag inspireren door de mooie momenten van het dagelijkse leven. Mijn schilderijen hebben een hoge persoonlijkheidsgraad en hebben voor mij dan ook een bijzondere betekenis. Of het nu gaat om een portret, een onderwerp of mijn gevoel. Mijn creaties ontstaan uit liefde.

ATELIER SCHILDERWORKSHOPS OP MAAT IN LEENDE
In 2017 ben ik verhuisd naar mijn roots. In het Brabantse Leende heb ik een atelier- serre waar ik schilderlessen, workshops op maat geef. Compleet verzorgde creatieve halve en hele verwen-dagen met een uitgebreide culinaire lunch. Ik geef VITAMINE VOOR DE ZIEL.
Meer info: www.mariannebaijens.nl

PRAKTIJK COACHING EN MEDIATION
Van 2008-2012 heb ik een opleiding gevolgd als Creatief Coach met als specialisatie kinderen, jeugdigen en ouders. Een mooie manier om creativiteit en bewustwording, persoonlijke ontwikkeling en groei met elkaar te combineren. In 2019 en 2020 heb ik met goed gevolg en VCM opleidingen; nalatenschapscoaching en mediation afgerond. Met certificering, erkend en geregistreerd ICR-ADR coach en mediator. Meer info: www.nalatenschapscoaching.nu

IN OPDRACHT
Natuurlijk is het mogelijk om een schilderij naar uw eigen wensen te maken. Graag maak ik hiervoor dan een persoonlijke afspraak om bij u langs te komen om de sfeer te kunnen proeven en de plek te bekijken waar u het schilderij op wilt hangen.
Mocht u mijn schilderijen graag in het echt zien, bent u van harte welkom. Ook kunt u altijd na het geven van een opdracht een kijkje komen nemen in mijn atelier en zo ook het groeiproces van uw geliefde onderwerp te zien.
Voor het schilderen van portretten werk ik voornamelijk met foto’s die ik het liefst zelf maak. In overleg met u kunnen we dan een keuze maken.
Ik schilder in elk gewenst formaat, acryl en olieverf. Voor potlood of een aquarel, niet groter dan 50x70 cm.