Excursies

 

2023 April: Excursie Museum Arnhem.

Met 12 personen in 3 auto’s togen we naar Museum Arnhem (1920), museum voor (inter-) nationale moderne en hedendaagse kunst en vormgeving. Daar troffen we nog 3 leden die op eigen gelegenheid zijn gegaan. We genoten eerst van een kopje koffie of thee en daarna gingen we de tentoonstelling “Kunst voor het volk” bekijken van Carel Willink en zijn leermeester Hans Baluschek1870-1935) . Baluschek werd bekend om zijn bewogen geëngageerde kunst en zijn socialisme. De tentoonstelling legt de gevoeligheden bloot van sociale kwesties van toen en nu.

Vooral zijn gevoelige houtskoolwerken geven de triestheid van de lage sociale klasse in de jaren dertig weer.

Het is een mooi oud gebouw en heeft een schitterend uitzicht op het uiterwaardenlandschap van de Rijn.

Rond één uur genoten we van een heerlijke lunch en er zaten zelfs een paar mensen op het terras in het zonnetje die de hele dag volop aanwezig was. Daarna genoten we verder van de tentoonstelling en in de tuin van de beelden van o.a. Henri Moore.

 

 

 

—————————————————————————————————————————————————————

2023 Februari: Keramiekmuseum Tiendschuur, Tegelen

Excursie met Keramiekgroep (9 pers.) naar Keramiekmuseum ‘De Tiendschuur”, Tegelen. We kregen een rondleiding en Jan Verdonschot gaf een demonstratie 3D printen. Hij heeft een vaasje geprint wat verloot wordt onder de deelnemers. We hebben genoten van al dat moois maar wat moeten wij nog veel oefenen!

 

 

 

 

 

—————————————————————————————————————————————————————-

2019 maart: Museum Lalique Doesburg

Met een groep van 15 leden ging het jaarlijkse uitstapje naar Museum Lalique in Doesburg. Het Lalique museum is geheel gewijd aan de

Da Vinci van de juwelen- en glaskunst René Lalique (1860-1945). Zijn werk is vervuld van symboliek en “geheime” details. Tevens was er een expositie van de schilder Marc Chagall “Edelstenen uit de hemel”. Daarna hebben we nog het Mosterdmuseum bezocht wat ook interessant was en nog wat door de straatjes van dit pittoreske plaatsje geslenterd. We hebben de dag afgesloten met een heerlijke maaltijd en wat een prachtig plaatsje is Doesburg!

 

—————————————————————————————————————————————————————

2018 april: Museum de Hermitage Amsterdam

Dit keer ging het uitstapje naar Museum de Hermitage in Amsterdam met 9 leden.  63  Hollandse  Meesters van 50 schilders waren vanuit de Hermitage St. Petersburg uitgeleend aan de Hermitage in Amsterdam. Ze waren al 250 jaar niet meer “thuis” geweest. Het was een prachtige tentoonstelling en zoals eigenlijk altijd een gezellige dag.

 

——————————————————————————————————————————————————————————

2017 september :  Beeldentuin Middelheim Antwerpen

Met 20 leden togenwe naar  de Beeldentuin in Middelheim, Antwerpen.
Buitenmuseum Middelheim is een openbaar!! beeldenpark van 30 ha met een 215 tal moderne en klassieke beelden van naam waaronder 58 topstukken en behoort tot de top 10 van beste beeldenparken van Europa!

Tijdens ons bezoek exposeerde de Britse kunstenaar Richard Deacon. Wat is er mooier dan van kunst genieten te midden van prachtige natuur.

Ook hebben we genoten van een heerlijke lunch in de buitenlucht.

 

 

———————————————————————————————————————————————————————

2017 februari: Museum Voorlinden, Den Haag

Met 7 leden zijn we naar het nog maar pas geopende Museum Voorlinden geweest. Wat een prachtig museum en locatie. We hadden een heerlijke lunch in de villa van Voorlinden.

 

—————————————————————————————————————————————————————–

2014 september: Museum Insel Hombroich, Holzheim Duitsland

Met 8 leden van de woensdaggroep gingen we naar Insel Hombroich, Holzheim in Duitsland. Dit is een kunstzinnig vormgegeven natuurparadijs waarin

kunstwerken uit verschillende eeuwen en culturen zijn te bewonderen. Een mengeling van kunst, architectuur en natuur.  Wat is er heerlijker dan dat voor kunstliefhebbers! We hebben ook genoten van een heerlijke, boerenlunch.