Algemeen

De Vereniging Kunstkring Eymerick is opgericht in september 2003. Twee jaar eerder werd daartoe al de aanzet gegeven. Inmiddels is de vereniging gegroeid naar circa 90 leden. Onder deze leden bevinden zich o.a. kunstschilders, tekenaars, beeldhouwers, boetseerders, textielbewerkers en fotografen. Veel hebben een kunstacademie als achtergrond, maar dat is zeker geen selectiecriterium om lid te kunnen worden van de kunstkring. Iedereen die zelfstandig  “scheppend bezig is in een creatief proces” kan lid worden van de Kunstkring.

Website: www.kunstkringeymerick.nl

Email: info@kunstkringeymerick.nl

Bezoekadres: Jan Deckersstraat 4, 5591 HS Heeze


Ambitie

De kunstkring Eymerick heeft de ambitie om laagdrempelig het beoefenen en bewonderen van kunst te stimuleren.

Als vereniging willen wij onze leden in alle breedte creatief stimuleren door ‘samen’ te werken, tentoonstellingen te organiseren, bijeenkomsten te beleggen en met regelmaat kunstzinnige evenementen te initiëren dan wel deel te nemen aan dergelijke evenementen.


Missie

Wij vinden dat het bezig zijn met kunst inspireert en verbreedt waardoor creativiteit wordt gestimuleerd en tevens bijdraagt aan een betere maatschappij.


Visie

Wij streven als vereniging naar een grote groep van enthousiaste en actieve liefhebbers en beoefenaars van kunst die samenkomen en werken in ons atelier en van daaruit allerlei activiteiten organiseren.

De Kunstkring is uniek door haar collectieve opstelling waardoor onze leden elkaar inspireren, stimuleren en ondersteunen bij hun creatieve ontwikkeling. Zo zorgen zij zelf voor verdieping van een breed scala aan kunstvormen in een aangename omgeving.

Dat gebeurt in een vanzelfsprekende saamhorigheid die contacten tussen verschillende leeftijdscategorieën, achtergronden en interesses mogelijk maakt.

Zo vervult de kunstkring een maatschappelijke behoefte door het aanbieden van een creatieve vrijetijdsbesteding met lage contributies, voor jong en oud en voor elk wat wils en op basis van een laagdrempelige open deur policy.


Strategie

De kunstkring Eymerick:

  • biedt via haar ateliers een platform voor het uitvoeren van allerlei disciplines.
  • Het bevorderen van de onderlinge contacten tussen ‘kunstenaars’ in Heeze-Leende-Sterksel en omgeving.
  • Het inspireren, stimuleren en ondersteunen van haar leden bij hun creatieve vorming en verdieping van een breed scala aan kunstvormen in een aangename omgeving.