Overzicht 2023

JAARVERSLAG 2023


Leden van het bestuur:
Jan Verdonschot: ad interim voorzitter
Lenie van den Akker: secretaris t/m 31 oktober
José Wouters: penningmeester, website, exposities,
Thea van Moorsel: website
Hilda Swinkels: exposities, media
Mariska Schenkels: aspirant lid


Eind 2023 had Kunstkring Eymerick 79 leden.
2023 is het Jubileumjaar van Kunstkring Eymerick. 20 jaar geleden zijn wij ingeschreven bij Kamer van Koophandel als een vereniging.
Nieuwjaarsreceptie bij Gemeente Heeze-Leende op 9 januari. Lenie en José waren hierbij aanwezig namens de kunstkring.
Nieuwjaarsreceptie KKE werd dit jaar gevierd op 20 januari in onze vertrouwde Kunst-Kazerne. 49 personen, leden met evt. partners hadden zich aangemeld, maar door de sneeuwval kwamen er 35 personen. Jan heette iedereen welkom, er was vlaai bij de koffie en een rijkelijk aangeklede borrel. Het was een heel gezellige avond geworden.
Donderdag 23 maart werd de ALV gehouden in de Kunst-Kazerne. Na de vergadering vrolijkten Tom en Daniëlle, van Beelden en Zo, de avond op in ons jubileumjaar met gezellige muziek.
Maarten van Gorp had er voor gezorgd dat er 60 kleuters van de Dirk Heziusschool een kijkje kwamen nemen bij ons op 24 maart. Een ware happening.
Heeze Leeft op 2 april heeft weer veel mensen op de been gebracht en wij waren erbij. Verschillende leden hadden er plezier in om te laten zien hoe creatief zij zijn.
De Creatieve Heidedagen werden gehouden als van ouds op De Plaetse op 9 en 10 september. Er was een heerlijke appeltaart van Jo en na de koffie werd er hard gewerkt. Als afsluiting op beide dagen kreeg iedereen een drankje en werd er geproost op een goed jubileumjaar.
Dan iets over het 20-jarig jubileumjaar van Kunstkring Eymerick. We hebben hard gewerkt aan “Het geheim van de meester”, dat was dan ook het thema voor de expositie en het jubileumboek. De commissie is veel bij elkaar geweest om het jubileumboek, de jubileumroute met de expositie, de opening en de fini-sage voor elkaar te krijgen. En hier kunnen we dan ook tevreden op terug kijken. De jubileumroute op 6 en 7 mei en de finissage op 9 juni waren een feestje voor iedereen die aanwezig was. De jubileumroute was in het centrum van Heeze, ’t Perron, de Gymzaal en de Kunst-Kazerne met als verrassing het IJsmeisje Amber. Bij de opening waren aanwezig de Burgemeester en de Wethouder van Cultuur. Muziekgroep Ambiance speelde een
vrolijke noot. Voor het beoordelen van de kunstwerken hadden we een externe jury uitgenodigd, de uitslag was misschien verrassend, maar goed om te zien waar kunstkenners weer naar kijken.
De exposanten dit jaar in ’t Perron, het Gemeentehuis, de dokterspraktijk en andere expositieruimtes waren Lydeke, Hans, Marianne, Juliette, Catrien, Miranda, Nanou, Paula en José.
Kunstsmullen ging dit jaar niet door, omdat Kunstsmullen dit zelf heeft uitgesteld tot volgend jaar.
Dit jaar hebben we weer een nieuw Jaarthema gekozen. Bij stemming is het “Dieren” geworden. We hebben weer de tijd tot eind 2024 om er iets moois van te maken. Dus tijd genoeg om je creatief uit te leven.
We hebben dit jaar weer verschillende nieuwe leden verwelkomd, Carin, Catrien, Jo, Ans, Ria en Vera.
Enkele leden hebben interesse om ’s avonds te werken en daarom zijn we om de twee weken dinsdagavond ook open. Wie nog meer interesse heeft om ’s avonds te werken, kan zich aanmelden.
Dit jaar hebben we naast de Nieuwjaarsreceptie nog 5 Sociaal Café avonden gehad, waaronder één avond met een boekpresentatie van Mariska van Hoof en één avond met natuurfoto’s van Piet den Besten. De andere avonden werd er informatie uitgewisseld over het jubileumjaar en de op handen zijnde interne verhuizing.
De keramiekgroep organiseerde een Raku-stookdag op zaterdag 14 oktober.
Bestuursvergaderingen zijn er 8 geweest, waarvan 1 bij José en 1 bij Thea thuis in verband met de verhuizing van de Kunst-Kazerne. Bij deze laatste hebben we afscheid genomen van Hilda als bestuurslid.
We hebben verschillende vergaderingen met Gemeente H-L gehad, waarin aan de orde kwam welke plek Kunstkring Eymerick verdient op cultureel niveau binnen Heeze-Leende en de op handen zijnde interne verhuizing samen met Social Creative Cloud.
Voor het harde werken in het jubileumjaar, hebben we dit jaar weer een bijzondere bestuursvergadering gehad met de extra commissieleden van het Jubileumjaar, en afscheid van Lenie van den Akker. Dit vond plaats in het Oude Wandelpark in Valkenswaard.
En, zoals al vermeld is, met als een klap op de vuurpijl, de interne verhuizing samen met Social Creative Cloud. Dit hadden we niet zien aankomen, we dachten het even rustiger te krijgen na de inspanning voor het jubileumjaar, maar nu moesten we van plek verwisselen. Dus veel gesjouw en gestapel om de verhuizing mogelijk te maken. Dan moet je met verschillende partijen aan de gang, terwijl er veel in de weg stond, en dat viel niet altijd mee. Het zou nog tot in januari duren, in totaal 3½ maand, maar we krijgen er dan ook een mooie plek voor terug.
Einde jaarverslag 2023
José Wouters

 

Foto’s 2023 behorende bij het Jaarverslag

 

 


In januari verwelkomden we 2 nieuwe leden ; Wil van Valen (tekenen/schilderen en Carin den Otter (schilderen, keramiek).

In april verwelkomden we 3 nieuwe leden; Jo van der Kruis (keramiek),  Ans Cleeven (keramiek), Cathrien Peerlings (schilderen)

In augustus verwelkomen we twee nieuwe leden voor de keramiekgroep; Ria Peeters en Vera Runge-Hilders.

 


Klik hier voor het bekijken van de werken van het Jaarthema 2021 -2022