Berichten 2024


Overlijden Sjef Cox

Een groot gemis; oud-voorzitter en oprichter van de Kunstkring is op 16 juni overleden. Zie rouwkaart
Lees hier het in memoriam vanuit de Kunstkring.

 


 

Wat is geweest

 


Sociaal Café

Er is een Sociaal Café avond, voor leden, op 27 juni a.s. met als onderwerp Kunstsmullen 2024.

 


Van 9 t/m/ 16 juni was er een expositie, in het kader van 550 jaar kerkgebouw St Petrus Banden, in dorpshuis De Schammert (Leende) met als onderwerp het kerkgebouw. Het is een kerk met een markante toren die door vele kunstenaars in de loop der tijd is vastgelegd. Wij hebben saemen met de organisatie van de tentoonstelling geholpen bij het inrichten. Ook hebben onze leden José Wouters en Hans van Zonneveld (beide schilderijen), Joke van Heugten (ets) en Jan Verdonschot( 3D-geprinte keramiek) deelgenomen aan deze expositie.


 

9 mei tijdens Heeze Leeft was het open huis in de Kunst-Kazerne. Er was een expo en onze tekenaars, schilders, beeldhouwers en keramisten waren aan het werk in de ateliers. Het was een geslaagde dag en we konden vele bezoekers een hartelijk welkom heten en laten kennismaken met ons werk. Bekijk hier de gezellige drukte.


Sterksel Sterk In Kunst – 5e Editie 2024!

De vijfde editie van het tweejaarlijkse evenement Sterksel Sterk In Kunst was op zaterdag 11 en zondag 12 mei 2024.  Op zaterdag hebben onze beeldhouwers Jan, Els en Lia gebeeldhouwd op het gezellige dorpsplein.

Ga voor meer informatie en een terugblik naar: www.sterkselsterkinkunst.nl


In april hebben zich 2 nieuwe leden aangemeld: Hajar Haghani (schilderen, beeldhouwen) en Eric Runge (fotografie).
Welkom beide!


Er is in maart geen Sociaal Café.
Het eerstvolgende Sociaal Café is op donderdag 25 april, 20.00 uur in de Kunst-Kazerne.


In maart mochten we weer een nieuw lid verwelkomen voor de Schilderafdeling; Mieke van der Linden, Welkom Mieke


Op dinsdag  9 april is er een excursie gepland naar het Centraal Museum Utrecht . Meer informatie is te vinden in jouw mailbox.


De jaarlijkse algemene ledenvergadering is op 21 maart a.s. om 19.30 uur in onze eigen kunstkazerne.
Zorg dat je er bij bent!


In februari mochten we weer 2 nieuwe leden verwelkomen t.w. Liana Romeijn (schilderen) en Wendy Verhoeven (Schilderen, Beeldhouwen en Fotografie. Welkom Beide!


De Kunst-Kazerne is sinds 5 februari weer open en kan er weer volop gewerkt worden in de ateliers! We gaan hopelijk weer allemaal met veel enthousiasme aan het werk na een paar maanden gesloten te zijn geweest.

Impressie van de werkzaamheden:

Berichten 2023

De expositie van het jaarthema “Het Geheim van de Meester” was van 17 april t/m 14 juni te bezichtigen in ’t Perron tijdens openingsuren. De prijswinnaars van het Jaarthema “Het Geheim van de Meester zijn :
……………………………