Jaarthema 2021-2022

 

Zoals iedereen nu gewend is, werken we in 1½ jaar tijd aan een nieuw jaarthema. Dit wordt dus vanaf half 2021 en 2022. Daarna wordt in 2023  geëxposeerd.

Laat dit nu een speciaal jaar zijn, Kunstkring Eymerick viert dan haar 20 jarig jubileum.

Dit mag niet onopgemerkt voorbij gaan. Daarom willen we graag dat iedereen mee doet aan het jaarthema en willen wij één kunstwerk per persoon publiceren in een boek. Het moet een speciaal boek worden, vandaar dat we een speciaal jaarthema willen voorstellen.

Het jaarthema 2021-2022 wordt: “Het geheim van de meester”.

Iedereen kent waarschijnlijk wel het tv programma Het geheim van de meester. Hier wordt een kunstwerk van een grootmeester nagemaakt.

Nu kan iedereen een kunstwerk, wat hij of zij geweldig vindt, proberen te evenaren of een eigen interpretatie aan geven en het daarna een mooi plekje in huis geven. Geweldig toch! Voorwaarde is dus wel dat het een schilderij, een beeld of ander soort kunstwerk is van een grootmeester en duidelijk te herkennen dat het van deze grootmeester is.

Er wordt een jubileumboek van gemaakt, waarin iedere kunstenaar 2 pagina’s krijgt. Hierop staat op één pagina een stukje tekst plus foto van de kunstenaar en een foto van het kunstwerk waarvan de interpretatie is gekomen. Op de andere pagina staat het kunstwerk van de grootmeester.

Op de expositie in 2023 komt het kunstwerk te hangen of wordt het geplaatst met een foto van het werk van de originele kunstenaar.

We willen dat jaar ook een atelierroute houden, waarmee alle kunstwerken extra veel aandacht krijgen.

Doe allen mee, dan wordt ons jubileumjaar een jaar om niet te vergeten.

 

 

Bijlage

Het geheim van de meester is een programma van Avrotros.nl. Het gaat over het reconstrueren van de meest uiteenlopende Nederlandse meesterwerken. Hierbij zetten de experts alles op alles om precies te doen wat de meester deed.  Charlotte Caspers maakte 22 historische meesterwerken in de periode 2016 tot/met 2019. Op het moment is Lisa Wiersma De Nachtwacht aan het reconstrueren.

Nu gaan wij, leden van Kunstkring Eymerick, ook proberen een kunstwerk te evenaren. Een uitdaging die je zo moeilijk kan maken als je zelf wil.

Zorg eerst dat je een goede foto of kaart hebt van een meesterwerk.

Signeer het kunstwerk met je eigen naam, om problemen te voorkomen.