Suz Spetter

Ik ben Suz Spetter en geboren in 1959 in Stramproy. Tijdens mijn jeugd was ik al bezig met aquarel- schetsen en tekenen. Op latere leeftijd ben ik met veel plezier begonnen met wat lessen schilderen bij onder andere Rob Kars in Weert. In 2005 startte ik een studie aan de kunstacademie in Arendonk. Tijdens deze 7 jaar opleiding heb ik met verschillende materialen en technieken kunnen werken. Waarbij ik ontdekt heb dat mijn voorkeur uitgaat naar acryl en olieverf. Mijn inspiratie tijdens mijn studie haalde ik onder andere uit de prachtige werken van Philippe Pasqua en Jenny Saville door hun gebruik van kleuren en het formaat van het doek waardoor de emoties in de afbeeldingen intenser worden weergegeven.
Voor mijn afstudeeropdracht richtte ik me op de mens en zijn beweging waar ik altijd al geïnteresseerd in was en wat elk mens juist zo typeert ! In het voorjaar van 2014 heb ik ook nog met veel plezier een aantal Master Class lessen " Landschappen" van Frans Manders gevolgd waardoor ik nog meer kleurrijke en losse schilderstijl heb ontwikkeld.
In de jaren erna ben ik mij meer bezig gaan houden met portretten en lips waarbij ik kleur en emotie heb samen gebracht.

Mijn website link is Suz Spetter Moonen - Wie ben ik ? (exto.nl)